ONNEA UUSI FUKSI!

Tästä osiosta löydät tuutorien esittelyt ja tiiviitä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Olet saavuttanut tavoitellun ja halutun opiskelupaikan Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella. Saavuttamasi opiskelupaikka tarjoaa sinulle mahdollisuuden itsesi kehittämiseen, paljon haasteita sekä loistavat tulevaisuudennäkymät juridiikan erityisasiantuntijana!

Edessäsi on tiiviiden viiden opiskeluvuoden lisäksi myös antoisa opiskelijaelämä, jossa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Legio Ostiensis ry jäsenineen toimii oppaanasi.

Liittymällä Legion jäseneksi saat kaikki Legion tarjoamat edut ja tapahtumat. Opiskelu on ainutlaatuista aikaa elämässäsi, joten otetaan siitä kaikki irti!

Tervetuloa mukaan Legion aktiiviseen toimintaan!

Tuutorit 2021 - 2022

Tuutorit auttavat opintojen aloittamisessa. Jos jokin mietityttää, ota yhteys kehen tahansa tuutoriin.

Mobirise

Fanni Nissinen

Moikka!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Legioon!

Olen Fanni Nissinen, 23 vuotta, ja aloitan syksyllä 2021 kolmannen vuoden opintoja. Tulin yliopistoon avoimen väylän kautta. Pääaineena opiskelen lainsäädäntötutkimusta ja sivuaineena Eurooppa-oikeutta. Vapaa-aikana hevostelen ja urheilen. Aloitin Joensuussa uuden harrastuksenkin, avantouinnin. Minut voi lisäksi bongata usein lenkiltä mäyräkoirani kanssa.

Muutin Joensuuhun Siilinjärveltä ja olen asunut täällä pian vuoden. Voin kyllä sanoa, ettei Joensuusta tule kiire lähteä pois; sen lisäksi, että olen saanut täältä paljon uusia tuttavuuksia, täällä on myös erinomaiset harrastusmahdollisuudet lajiin kuin lajiin. Ihmisiin tutustuminen on helppoa, kun tapahtumia on moneen makuun. Ainejärjestömme on lisäksi hyvin yhteisöllinen. Kannustankin jokaista osallistumaan rohkeasti tapahtumiin ja aktiviteetteihin opiskelun ohella.

Meiltä saa aina kysyä mitä tahansa, mikä mieltä askarruttaa. Olemme täällä tuutoreina teitä varten.

Mukavaa syksyn odotusta!

fanninis@uef.fi

0451312751

Mobirise

Tytti Sassi

Moi!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Legioon!

Olen Tytti Sassi 25-vuotias ja aloitan syksyllä kolmannen vuoden opinnot. Olen kotoisin Espoosta, mutta asuin ennen Joensuuhun muuttoa pari vuotta Turussa töitä tehden. Joensuu on opiskelijakaupunkina oikein sopivan kokoinen, ja joka paikkaan pääsee hyvin kävellen. Itse tulin Legioon avoimen yliopiston opinnoilla ja pääaineekseni olen valinnut finanssioikeuden, tosin siviilioikeuden opintoja on tullut myös tehtyä paljon. Tuutoroinnin lisäksi toimin Legion hallituksessa yritys- ja yhteistyövastaavana tänä vuonna. Olen tykännyt tosi paljon opiskeluajasta täällä Joensuussa ja siihen on auttanut fuksiviikkojen tapahtumat ja niissä tutustuminen uusiin opiskelukavereihin. Suosittelenkin siis osallistumaan fuksiviikkojen tapaamisiin ahkerasti, jotta opiskeluelämä lähtee reippaasti käyntiin! Opiskelun lisäksi Joensuussa on paljon ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia, joten täällä kyllä viihtyy. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan myös SYKETTÄ-korkeakoululiikuntatarran.

Tervetuloa Legioon ja nähdään syksyllä!

tyttisas@uef.fi

Mobirise

Elli Penttilä

Heippa! Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Legioon!

Olen Elli Penttilä ja toimin yhtenä tuutoreistanne tänä vuonna. Olen 22-vuotias ja aloitan nyt syksyllä kolmannen vuoden opintoja. Pääaineenani luen hallinto-oikeutta ja sivuaineina siviilioikeutta, sekä jatkossa ehkäpä myös lainsäädäntötutkimusta.

Olen kotoisin Joensuusta, joten kaupunkina Joensuu oli entuudestaankin jo hyvinkin tuttu, mutta opiskelijaelämän myötä olen saanut nähdä täällä täysin uusiakin puolia. Lukion jälkeen pidin välivuoden töitä tehden, jonka jälkeen suoritin ensimmäisen vuoden opinnot avoimessa yliopistossa, mitä kautta pääsinkin sisään yliopistoon. Vapaa-ajalla tykkään urheilla ja lukea vähän muutakin kuin lakikirjoja.

Odotan super innoissani tulevaa syksyä ja sitä, että päästään toivottamaan uudet fuksit tervetulleiksi ja järjestämään ikimuistoiset fuksiviikot! Jos tulee mitään kysyttävää mieleen, ottakaa rohkeasti yhteyttä! Ei kannata jäädä yksin murehtimaan mistään, sitä varten me tuutorit täällä ollaan!

Nähdään syksyllä!

ellipen@uef.fi

Mobirise

Roti Niemeläinen


Päivää, että pätkähti!

Onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa Legioon!

Olen Roti Niemeläinen, kolmannen vuoden siviilioikeuden pääaineopiskelija ja sivuaineena opiskelen kauppatieteitä. Aloitin opintoni avoimessa yliopistossa ja tulin myös sitä kautta tutkinto-opiskelijaksi Legioon vuonna 2020. Toimin siis teille tuutorina tänä vuonna yhdessä muiden tuutorien kanssa.

Olen kotoisin Iisalmesta Pohjois-Savosta. Muutin Joensuuhun syksyllä 2020. Itse tutustuin Joensuuhun omilla fuksiviikoillani, joten suosittelen lämpimästi osallistumaan eri tapahtumiin, koska tapahtumissa kaupunkiin tutustuminen tapahtuu, kuin itsestään! Tapahtumien kautta saa myös uusia tuttavuuksia sekä verkostoituu muiden opiskelijoiden kanssa. Minuun saa ottaa yhteyttä missä asiassa tahansa, ilman pelkoa siitä onko kysymys tai asia ”tyhmä”, sillä kaikki kysymykset ja asiat ovat aina yhtä tärkeitä!

Opiskelujen ulkopuolella vietän paljon aikaa kaverieni kanssa urheillen sekä muuten vaan nauttien. Myös erähenkeä löytyy, koska metsästän ja kalastan. Joensuu tarjoaa erinomaiset puitteet myös monipuoliselle liikunnalle, jota suosittelen opintojen vastapainoksi!

Tavataan syksyllä!

rotinie@uef.fi

Mobirise

Olka Suorsa 

Moikka!

Tervetuloa Joensuuhun ja onnittelut opiskelupaikan johdosta!

Olen 26-vuotias toisen vuoden opiskelija. Opiskelijaksi pääsin pääsykokeella. Pääaineesta en ole vielä varma, mutta luultavasti valitsen pääaineekseni ympäristöoikeuden tai hyvinvointioikeuden.

Olen alun perin kotoisin Kotkasta, mutta olen jo pitkään asunut Helsingissä ennen muuttoa Joensuuhun. Hain Joensuuhun ensimmäisenä vaihtoehtona, koska olen pitkään halunnut asua pienemmällä paikkakunnalla. Tykkään asua täällä todella paljon, koska ulkoilureitit ovat lähellä ja keskusta on todella kompakti. Täällä kuitenkin riittää opiskelijatapahtumia, koronasta huolimatta. Suosittelen myös vanhempia fukseja osallistumaan fuksiviikoille! Itsekin olen saanut paljon uusia ystäviä, eikä yliopistossa ikäerolla ole enää niin suurta merkitystä. Legio on ainejärjestönä todella tiivis ja myös vanhempiin opiskelijoihin on helppo tutustua.

Vapaa-ajalla harrastan avantouintia, uintia ja juoksua. Toivottavasti taas syksyllä Sykettä-korkeakoululiikuntatunnit saadaan käyntiin normaalisti, koska niillä tuli myös viime syksynä käytyä useasti.

Minulle voi aina laittaa viestiä, jos siltä tuntuu!

Toivottavasti nähdään mahdollisimman monen kanssa teistä syksyllä.

Terkuin Olka
+358407272209
osuorsa@uef.fi

Mobirise

Maria Rytkönen 

Moi!

Onnittelut opiskelupaikan johdosta ja lämpimästi tervetuloa Legioon!

Olen Maria Rytkönen, 23-vuotias kolmannen vuoden opiskelija. Joensuuhun olen päätynyt tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. Pääaineena opiskelen hallinto-oikeutta ja sivuaineena oikeuspsykologiaa.

Olen kotoisin Kajaanista, jonka jälkeen asunut ympäri Suomea aina Helsingistä Rovaniemelle saakka. Viimeisimpänä kotipaikka on ollut Oulu, ja oululaiseksi itseäni kutsuisinkin. Muutin Joensuuhun viime syksynä (kertaakaan aiemmin kaupungissa käyneenä), ja yllätyin positiivisesti. Joensuu on opiskelukaupunkina tosi kiva, koska yliopisto on kävelymatkan päässä ydinkeskustasta, ja kaupungin pienestä koosta huolimatta tekemistä riittää. Suosittelen todellakin osallistumaan orientaatioviikoille sekä ainejärjestön tapahtumiin, koska viimeistään silloin kaupunki tulee tutuksi, ja muista opiskelijoista löytyy varmasti myös uusia ihania tuttavuuksia.

Vapaa-ajalla tykkään liikkua sekä viettää aikaa kavereiden kanssa. Aikaa kuluu myös uuden perheen lisäyksen, koiranpentu Leon kanssa temmeltäessä.

Jos jokin askarruttaa, minulle voi aina laittaa viestiä. Nähdään syksyllä!

Mariaryt@uef.fi 

Fuksi-FAQ:
Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onnea opiskelupaikasta! Muista ottaa opiskelupaikkasi vastaan Opintopolussa ja ilmoittautua läsnäolevaksi yliopiston ohjeiden mukaan. Tutustu yliopiston uuden opiskelijan perehdytykseen UEF Kamussa.

Opintotukea voit hakea Kelan asiointipalvelussa.

Kannattaa hyödyntää Facebook-ryhmiä ja muita vuokrailmoitusalustoja. Joensuussa on paljon yksityisiä vuokranantajia.

Voit ottaa käyttöösi Frankin tai Pivon opiskelijakortin. Lisätietoa opiskelijakortista saat UEF Kamusta ja ISYY:n sivuilta.

Kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi muistiinpanovälineet ja opiskelijakortti tai opiskelutodistus opiskelijahintaista ruokailua varten.

Ensimmäisinä päivinä esimerkiksi tutustutaan yliopistoelämään, kampukseen ja opiskelukavereihin tuutoreiden ja yliopiston henkilökunnan johdolla. Aikataulu löytyy Smart Startista.

Yleensä ilta-aikaan ja viikonloppuisin tuutorit ja ainejärjestö järjestävät vapaamuotoisempaa ohjelmaa.

Mobirise

Hyödyllisiä linkkejä

Apua asiaan kuin asiaan

Lisätietoja opiskelun aloittamisesta löydät yliopiston uudelle opiskelijalle -sivuilta.
Oikeustieteiden laitoksen sivustolta löydät paljon hyödyllistä tietoa oikeustieteiden opintojen aloitukseen liittyen.

Opintotuesta saat tietoa Kelan kotisivuilta.
Koti-ikävän helpotukseen löydät tietoja VR:n ja Matkahuollon sivuilta. Myös Onnibus ja Savonlinja kulkevat. 
Asuntoasioissa sinua auttaa Joensuun opiskelija-asunnoista vastaava Joensuun Elli.
Opiskelijakortti on opiskelijan paras kaveri. Muista siis hankkia opiskelijakortti.
Lisätietoja Joensuusta löydät Joensuun kaupungin kotisivuilta.

Mobirise
Legio Ostiensis ry 

Posti
Itä-Suomen yliopisto/oikeustieteet
PL 111
80101 Joensuu
Y-tunnus: 1776916-6

Legion toimisto on Haltia-rakennuksen 2. kerroksessa, huoneessa 212

Toimistopäivystykset

Legio somessa

Tsekkaa kuvat ja uutiset Twitteristä ja Facebookista sekä Instagramista!  

Yhteydenottolomake

Designed with Mobirise